Investeringsbegroting

Bepaal je investeringen met behulp van een investeringsbegroting

Iedere startende onderneming heeft middelen nodig om te kunnen starten. Hiervoor moet je investeren. Soms gaat het om noodzakelijke investeringen, dus middelen die je echt nodig hebt en soms kan een investering nog wel even wachten. Voordat je daadwerkelijk gaat starten, is het verstandig om al je investeringen op een rijtje te zetten. Dit wordt ook wel een investeringsbegroting genoemd. De investeringsbegroting geeft inzicht waar je minimaal in moet investeren om van start te gaan. Je kijkt niet alleen bij de middelen die je nu nodig hebt, maar ook voor volgend jaar of over drie jaar. Zo weet welke investeringen je in de nabije toekomst mag verwachten.

Hoe een investeringsbegroting opstellen?

Bij een investeringsbegroting opstellen moet je kijken naar je bedrijfsmiddelen, ook wel activa genoemd. Hierbij maak je onderscheid tussen de activa voor de lange termijn en voor de korte termijn. Activa voor de lange termijn (vaste activa) zijn bedrijfsmiddelen die langer dan een jaar in je bedrijf aanwezig zijn, zoals inventaris, vervoersmiddelen en machines en apparatuur. Voor de korte termijn (vlottende activa) gaat het vooral om kosten die je in de aanloopperiode maakt, kosten van voorraad, kosten van bouwen website en voorfinanciering van de btw op investeringen. Je hebt dus in één oogopslag goed inzicht in je benodigde investeringen. Heb je hulp nodig bij een investeringsbegroting opstellen? FutureGrip kan je hierin adviseren of zelfs voor jou een investeringsbegroting opstellen.

Een investeringsbegroting laten maken door FutureGrip

Een investeringsbegroting opmaken is niet alleen verstandig voor jezelf. Het is één van de begrotingen die je moet opstellen voor een financieel plan. Het financieel plan is een belangrijk onderdeel die je nodig hebt voor bijvoorbeeld een financieringsaanvraag bij de bank. Een nauwkeurig opgezette investeringsbegroting is daarom wenselijk en juist daarom kun je een investeringsbegroting laten maken door FutureGrip. Met een duidelijk en inzichtelijk opgestelde investeringsbegroting, helpen wij je goed op weg in het ondernemerschap. Wij kunnen je ook op weg helpen bij het opstellen van andere begrotingen of voor het voeren van een overzichtelijke en geautomatiseerde boekhouding.

Wij helpen je met:

  • Optimalisatie en automatisering van administratie/boekhouding en processen
  • HRM / Personeelszaken
  • Dashboarding van maandcijfers en (liquiditeits)begrotingen
  • Financieringsaanvragen
  • Strategie

Neem contact met mij op

FutureGrip Groepsfoto

Kop koffie doen?