Liquiditeitsoverzicht

Krijg meer financiële inzicht met een liquiditeitsoverzicht

Wil jij als ondernemer binnenkort een investering doen? Investeren in je onderneming kan heel verstandig zijn, maar weet jij ook wanneer het financieel voor jou het beste uitkomt om te investeren? Je weet misschien perfect hoeveel winst je maakt met je product of dienst, maar een liquiditeitsoverzicht kan veel belangrijker zijn. Een liquiditeitsoverzicht geeft namelijk het totale verloop van je financiën, dus cash en je bankrekeningen over een bepaalde periode weer. Meestal wordt een liquiditeitsoverzicht maandelijks opgesteld, zodat je al van te voren kunt bepalen of je in staat bent om in een bepaalde maand de investering te doen of juist niet. Ook voor een lening bij de bank zal om een liquiditeitsoverzicht worden gevraagd.

Hoe kun je het beste een liquiditeitsoverzicht opstellen?

Een liquiditeitsoverzicht kun je zelf al gemakkelijk opstellen in een spreadsheet. Hier vul je per maand te verwachten ontvangen geldstromen in en alle betalingen die je moet doen. Doe je dit van alle maanden, dan krijg je een goed overzicht. Zo zie je bijvoorbeeld dat in de maand dat je naast je lonen ook nog vakantiegeld moet betalen, je saldo ineens daalt of misschien kom je in de min terecht. Heb je een grote factuur verzonden, neem de betaling op in de maand waarvan je verwacht dat je deze ontvangt. Dit zou dan een maand kunnen zijn waarin je een investering kunt doen. Ook al kunnen bedragen enigszins afwijken van de realiteit, je blijft zo wel grip op je onderneming houden.

Een liquiditeitsoverzicht laten maken door FutureGrip

Het zelf maken en lezen van een liquiditeitsoverzicht is niet voor iedere ondernemer weggelegd. Toch zul je als ondernemen inzicht moeten hebben in je liquiditeit en de financiële staat van je bedrijf. Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Dan kun je een liquiditeitsoverzicht laten maken door FutureGrip. Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van ondernemers naar meer grip op hun bedrijf. Ook jou kunnen wij helpen, zodat jij weet hoe je bedrijf er nu en in de nabije toekomst voor staat.

Wij helpen je met:

  • Optimalisatie en automatisering van administratie/boekhouding en processen
  • HRM / Personeelszaken
  • Dashboarding van maandcijfers en (liquiditeits)begrotingen
  • Financieringsaanvragen
  • Strategie

Neem contact met mij op

FutureGrip Groepsfoto

Kop koffie doen?