Resultatenbegroting

Bekijk met een resultatenbegroting je resultaat op de lange termijn

Voor ondernemers is het belangrijk om een langetermijnvisie te hebben. Weet waar je met je bedrijf wilt staan, volgend jaar, over drie jaar of over vijf jaar. Wanneer je dit weet, kun je doelstellingen vormgeven om hier naar toe te werken. Tevens krijg je een goed overzicht over je omzet en kosten en de uiteindelijk te verwachten resultaten. Dit overzicht wordt samengevat in een resultatenbegroting. Een resultatenbegroting is dus het begrote of te verwachten resultaat voor de komende jaren. Dit is interessant voor jou, maar ook voor je nvesteerders en geldschieters.

Op professionele wijze een resultatenbegroting opstellen

Een resultatenbegroting opstellen doe je door de vermoedelijke omzet te verminderen met alle kosten. Minus de interest en winstbelasting, krijg je het begrote resultaat. Voor een resultatenbegroting opstellen voor het komende jaar, krijg je op deze manier inzicht of de beoogde omzet toereikend is om alle kosten te dekken. Als blijkt dat dit niet het geval is, dan kun je nu reeds actie ondernemen door proberen je omzet te verhogen of je kosten te verlagen. Uiteraard is het wel de bedoeling dat je de cijfers en schattingen zo realistisch mogelijk houdt. Als je niet zo thuis bent in financiën en overzichten, dan helpt FutureGrip je graag.

Een resultatenbegroting laten maken door FutureGrip

Goed (financieel) inzicht in je bedrijf is van uitermate groot belang voor ondernemers. Je moet soms cruciale beslissingen nemen over bepaalde investeringen of de richting die jij met je bedrijf op wilt. Hiervoor heb je betrouwbare gegevens nodig, zoals een resultatenbegroting. Je kunt een betrouwbare resultatenbegroting laten maken door FutureGrip. Wij maken cijfers inzichtelijk voor jou en geven je advies hoe je begrotingen daadwerkelijk kunt inzetten om vertrouwen te krijgen in de toekomst, je bedrijf te laten groeien en meer grip te krijgen. Neem telefonisch of via e-mail contact met ons op als je meer wilt weten over onze werkwijze.

Wij helpen je met:

  • Optimalisatie en automatisering van administratie/boekhouding en processen
  • HRM / Personeelszaken
  • Dashboarding van maandcijfers en (liquiditeits)begrotingen
  • Financieringsaanvragen
  • Strategie

Neem contact met mij op

FutureGrip Groepsfoto

Kop koffie doen?